Avem o casa, ajutati-ne sa o facem ACASA!

Asigurarea continuității și stabilității familiale pentru copiii găzduiți de noi, adică păstrarea imobilului unde își desfășoară activitatea Casa de Tip Familial ”Căsuța Bucuriei”.

Proiectul nostru pornește de la identificarea unei probleme care devine tot mai frecventă în România și care este prezentă în special în rândul familiilor defavorizate și al centrelor de plasament și de zi, aceasta fiind creșterea numărului cazurilor de eșec școlar în rândul tinerilor și copiilor. Elevii aflați în plasament la Casa de Tip Familial „Căsuța Bucuriei” se confruntă și ei cu această problemă. Scopul nostru este prevenirea și reducerea cazurilor de eșec școlar în rândul copiilor aflați în plasament în instituția noastră, copii cu vârste cuprinse între 6-20 ani aflați în găzduire la Casa de Tip Familial „Căsuța Bucuriei ”. Elevii care au crescut fără părinți sau proveniți din familii defavorizate, cum e cazul celor 9 copii, sunt mai predispuți spre eșecul școlar, care de multe ori are o finalitate negativă, și anume abandonul școlar.

Conform statiscticilor, în ultimul an, rata abandonului școlar în România este între 16,5% și 18%. Din nefericire, România încă înregistrează o rată mare a abandonului școlar, peste media europeană. Școala are un rol important pentru viitorul copiilor și tinerilor, și implicit pentru viitorul societății. Ea are în același timp un rol formator, de educare, un rol integrator și de socializare. Ca orice instituție, și școală prezintă o serie de dificultăți, adaptarea la un mediu școlar și menținerea performanțelor școlare nefiind ușoare pentru copiii care au început școlarizarea mult mai târziu sau care nu au avut părinți să îi sprijine la lecții. Abandonul școlar are consecințe negative atât asupra tânărului sau copilului care abandonează cât și asupra societății: tinerii au dificultăți în găsirea unei slujbe, în a își asuma responsabilități, în a se întreține singuri, etc.

Prin urmare, activitățile Casei de tip familial „Căsuța Bucuriei” își propun să crească motivația elevilor pentru studiu și să scadă rata absenteismului și abandonului școlar.

 

Asociația Caritabila „Casuta Bucuriei”/ Casa de Tip Familial „Casuta Bucuriei” CUI 33976740

Cont: RO91BTRLRONCRT0281201601

Banca Transilvania Str. Privighetorii 7A

Telefon 0722 459 600

http://www.casutabucuriei.eu

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

14

Suma:

1,030 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2019

Dăruiește ziua ta ~ 2019

In beneficiul: Avem o casa, ajutati-ne sa o facem ACASA!

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

1,030 RON

Suma:

1

Galantomi:
14 Donatii

Pagini fundraising

Zi de nastere cu zambete de la Casuta Bucuriei

Anul acesta nu vreau cadouri de ziua mea, ci sa punem impreuna zambete pe chipurile copiilor de la Casuta Bucuriei din Cluj. Aceasta campanie nu e des

1,000 RON Target
1,030 RON Suma
14 Donatii
100% Complete